Juniori SM-kisoista Oulusta menestystä seuralle!

24.3.2024

13-15 -vuotiaiden SM houkutteli Ouluun 76 pelaajaa joka on hieno määrä. PTS Sherwoodia lähti edustamaan hieno joukko nuoria pelaajia. Keravalta Ouluun matkasi 4 poikaa ja 4 tyttöä sekä tietenkin äidit sekä 3 isää.

Osa matkasi autoilla, osa junalla ja kolme poikaa muoreineen lauauntai aamuna Finnairin siivin, jonka aikataulu pysyi ajassaan joten Ratamotien hallilla oltiin jo ennen klo 9:30 kun pelit alkoi kymmeneltä joukkuepeleillä.

NJO13 joukkueessa pelasivat Onerva , Sohvi ja Viola.

13-vuotiaiden tyttöjen joukkuekilpailussa oli mukana viisi joukkuetta jotka päätettiin peluuttaa kaikki kaikkia vastaan tyylisesti poolina. 

Lopputuloksissa Kokun Turin siskokset ottivat kultaa , Mbf kakkosena ja pronssit meni Ouluun ja Pts Sherwoodin triolle.

MJO13 joukkueessa pelasivat Eemil, Noel ja Eeka.

Pojilla riitti kovia pelejä, ja saatiin hienoa kokemusta pelirintamalla.

Iltapäivällä pelattiin 15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen joukkuekilpailu. Pojissa mukana oli neljätoista joukkuetta ja tytöissä seitsemän.

Tyttöjen joukkueparit oli Iina ja Onerva sekä toisena 9-vuotiaat pikkutytöt Sohvi ja Viola.

Pojilla tuli lisänä Eino ja Eemil jäi pois.

Pojissa pääkaavioon sijoitettiin neljä joukkuetta ja loput pelasivat kolmessa alkulohkoissa pääsystä puolivälieriin, lisäksi lohkokakkosista arvottiin ns. lucky loser pelaamaan ykkössijoitettua PT Espoota vastaan. Lucky loser arvonta suoritettiin livenä paikan päällä. Alkulohkoissa ykkössijoitetut OPT-86 2, MBF ja KuPTS pitivät sijoituksensa. Ainoastaan KuPTS pudotti yhden voiton PTS Sherwoodille kun Eeka Vihreälaakso voitti Elmeri Räsäsen. PTS Sherwoodille lohdutuksena tuli kuitenkin lucky loser arvonnan täyspotti. Tässä onnekkaassa sattumassa saimme vastaan PT Espoon, ja tämän pelin jälkeen tie nousi pystyyn.

Joukkuekisojen jälkeen pelattiin kolme nelinpeliluokkaa. Pelimuotona oli periaatteessa cup-kaavio, mutta kaaviossa kärkisijoitettuja oli hivutettu suoraan ratkaisukierroksille. 15-vuotiaiden poikien nelinpelissä oli mukana 25 paria. Kärkinelikko oli sijoitettu suoraan kvarttavaiheeseen, sijat 5-8 oli sijoitettu suoraan 16 parhaan joukkoon ja muut pelasivat pääsystä näille kierroksille. Avauskierroksella nähtiin muutama pieni yllätys ja toisella kierroksella yllätykseen pystyi vielä PTS Sherwoodin pari Metsätie / Vihreälaakso 3-1 voitolla KuPTS:n parista Leppänen / Räsänen. Sama pari jatkoi yllätyksiä myös neljännesvälierissä kun OPT-86:n pari Niemelä / Mäkelä joutui tunnustamaan Sherwoodilaiset paremmikseen erin 3-0 noin 900 ratingpisteen erosta huolimatta.

Pikkutytöt pelasivat myös nelinpeliä ja ottivat roimasti kokemusta ja monia hyviä palloja oli.

Onerva pelasi Mbf Paolan kanssa, koska joukkuekaveri Iina joutui keskeyttämään pelit jalan tullessa niin kipeäksi.

N15 joukkuekilpailujen pooleissa nähtiin yllätys kun KoKu kiilasi semifinaaleihin voittamalla MBF:n. Ottelu ratkesi tiukassa viisieräisessä nelinpelissä jonka kaikki kolme erävoittoa KoKu:n Emily ja Sanni Turi tulivat lukemin 11-9. Semifinaaleissa kärkisijoitetut TIP-70 (Jaimielee Enriquez ja Mia Kellow) ja OPT-86 (Jiaqi Luo ja Jiali Lu) olivat selkein lukemin 3-0 ja 9-0 vastustajiaan parempia. Pronssimitalit KoKu:lle ja PTS Sherwoodille. Loppuottelussa TIP-70 jyräsi odotetusti mestaruuteen.


Sunnuntaina aloitettiin aamutuimaan klo 9.00. 

Aamuluokkina oli luonnollisesti pienimmät juniorit eli 13-vuotiaat pojat ja tytöt. Poikien 33 pelaajan luokka tarjosi yllätyksiä ja supertiukkoja pelejä.

Tytöt 13-luokassa oli mukana 12 pelaajaa joista kaksi parasta oli sijoitettu suoraan pääkaavioon. PTS Sherwoodin Onerva Maijala nousi lohkonsa kolmossijalta lohkoykköseksi voittamalla KoKu:n Sanni Turin ja OPT-86:n Ella Seppälän.

Iltapäivällä oli vanhempien junioreiden vuoro pelata kun 50 pelaajaa lähti taistelemaan menestyksestä 15-vuotiaiden poikien luokassa. 16 pelaajaa oli sijoitettu suoraan finaalikaavioon.

15-vuotiaiden tyttöjen luokkaan starttasi 12 pelaajaa. Kärkikaksikko oli sijoitettu suoraan pääkaavioon. Alkupooleissa nähtiin pari pientä yllätystä. OPT-86:n Taisiia Bril otti jatkopaikan KoKu:n Sanni Turilta. PTS Sherwoodin Onerva Maijala teki saman OPT-86:n Ella Seppälälle. PTS Sherwoodin Iina Hietalahti ei pystynyt pelaamaan jalkavamman vuoksi.


Kisat olivat kokonaisuudessaan Sherwoodille upea kokemus, ja saimme hienoja onnistumisia. Tästä on hyvä jatkaa, ja ensi vuonna tulemme entistä vahvempana kisaamaan!


NJO13, Viola, Sohvi, sekä Onerva pronssilla!
NJO15, pronssilla Onerva (valitettavasti kuvasta puuttuu Iina, joka joutui lähtemään kesken, eikä päässyt palkintojenjakoon.)